lunes, 3 de febrero de 2014
Pràctica 1: Blogger i la seua aplicació a la E. Primària
Blogger és una eina que pertany a Google a la que pots crear, sense necessitat de tindre un ampli domini informàtic, un bloc per poder penjar a la xarxa qualsevol tipus d'arxiu i escrits. Aquest va ser el tema de la classe de pràctiques del dia 31-01-2014 de la assignatura Desarrollo Curricular y Aulas Digitales en Educación Primaria al Grup 1 d'Educació Primària a la Universitat d'Alacant
A aquesta classe, el primer que vam fer va ser la creació del nostre propi compte a Blogger. Per a poder fer-ho és imprescindible tindre un conte de Gmail. Després de tindre-lo fet, els pasos per crear un bloc són:
1. Et fiques a www.blogger.com i una vegada dintres, et demanarà iniciar sessió a Gmail:
2. Seguidament, punxarem a bloc nou per poder crear-lo:
3. Posarem el títol, adreça i la plantilla que tindrà el nostre proper bloc. A continuació, si seleccionem la opció Crea el bloc, ja habrem creat el nostre primer bloc.
Una vegada dins del nostre bloc, podem canviar-li la aparença amb moltes opcions com aquestes disposades a la barra de l'esquerra:
1. Visió general: Aquest és el primer apartar on ens presenta els visualitzacions de la pàgina, notícies i novetats al teu bloc
2.Entrades: Açí és on es troben totes les publicacions que has fet al bloc i els esborranys. Es poden editar, esborrar o fer noves entrades.
3. Pàgines: Dins d'aquest apartat, pots incloure noves pàgines dins del bloc i modificarles
4. Comentaris: Amb aquest apartat, podràs vore els comentaris que has tingut a les teues entrades i podràs modificar qui pot fer comentaris.
5. Google +: Aquesta part està per poder compartir al teu compte de Google +
6. Estadístiques: Aquest apartat és on podem trobar les estadístiques bàsiques del nostre bloc, així com visites, comentaris, entrades i seguidors.
7. Format: Dins d'aquesta eina és on podràs modificar el format del teu bloc, posant gadgets com la barra de cerca, estadístiques, enquestes i altres. A més, podràs canviar la disposició d'aquestos.
8. Plantilla: Amb la opció plantilla, sabràs quin tipus de plantilla tens al teu bloc i poder modificar-lo. A més, podràs seleccionar el fons, tipus de lletra i amplària de la pàgina.
9. Configuració: Açí tindràs com a opció el canvi de la teua adreça, propietaris, qui pot vore el teu bloc i comentar les teues publicacions, etc...
Amb aquestes descripcions, ja podem saber, amb la pràctica, la utilització bàsica d'un bloc que, a més, té moltes utilitats a la nostra tasca docent. Per aquest motiu, algunes de les activitats on podem fer servir aquest tipus de pàgines són:
Blogs del docent: Per poder penjar temes, enquestes, exercisis, calendaris de proves, enllaços d'ampliació a més de ser una eina de investigació docent on hi pots posar noves propostes didàctiques per companys de professió...
Blogs per als estudiants: On els discents poden posar apunts, comentaris i fer activitats avaluables com portafolis i diaris de classe.
Blogs de la classe i del centre: On cadascú podrà fer servir el bloc comú per donar opinions, intercanviar coneiximents i deixar les activitats que es fan a classe escrites al bloc així com eixides o dies especials al centre com el dia de la pau, la constitució o el dia de la dona.
D'aquesta manera, podem ampliar l'àmbit d'estudi dels xiquets aumentant la seua motivació, ja que el ús de les TIC és interessant per als nens. A més, podem crear noves estratègies d'estudi i les competències bàsiques de:
Competència en comunicació lingüística: El·laborar escrits tenint en compte la seua estructura, objectiu i tipus de receptor...
Tractament de la informació i competència digital: Saber, discernir la informació important d'un text, contrast d'informació i la seua comunicació amb l'us de les TIC
D' Autonomia i iniciativa personal: Amb la major motivació d'aquestes activitats i predisposició de l'alumne a aprendre, escriure, ser creatiu i comunicar-se...
D'aprendre a aprendre: el xiquets poden buscar, rebre i aprendre noves informacions contrastades i mediades pel professor i altres canals d'aprenentatge amb l'ús del E-learning.
Algunes informacions rellevants d'aquesta pràctica estan a aquestos enllaços on podem continuar sabent més coses sobre els blocs i recursos que ens aporten a la nostra docència:
Blogs amb recursos educatius: Para que sepan ; Rimas de colores
Vídeos de You Tube com a tutorials per modificar el teu bloc: PS tutoriales
Exemples de Blocs de classe i centre: 2ºA Primària ; MúsicaRambladelsMolins ; Los peques de Rambla ; alumnesmestreguillemet
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario