domingo, 9 de febrero de 2014

Pràctica 2. Google Doc i el seu ús a la educació.



http://www.abcdesevilla.es/mobility/wp-content/uploads/2012/09/google-drive-dst.jpg

   Google  Drive és una eina desenvolupada  per la empresa Google que ens permet crear  tot tipus de documents així com arxius de textos, presentacions i fulles de càlculs d’una forma online i gratuïta. Les innovacions d’aquesta eina es la capacitat de treballar a temps real amb tots els usuaris del arxiu creat i compartir-los per fer més fàcil el desenvolupament de treballs i documents per grups de treball.




   Per poder treballar amb aquesta utilitat de Google, hem de tindre un compte de Google i iniciar sessió posant la teua adreça i contrasenya.

imatge 1


   Després de haber-se ficat al compte, ja podem treballar amb tota la facilitat que ens dóna aquesta ferramenta, com són:


1. Crear un arxiu

   Principalment, aquesta eina treballa a la creació de arxius compartits en els que diversos usuaris poden modificar al mateix temps i a temps real. 
  Podem crear diversos arxius com son: documents de texts, presentacions, fulles de càlculs i formularis.

Imatge 2




La modificació d'aquestos arxius es fa de la mateixa forma que podem fer-lo en els programes més usats d'ofimàtica com pot ser OpenOffice o Microsoft Office. 
http://www.putnamcountyny.com/wordpress/wp-content/uploads/2013/04/ms-office-logo.jpg

http://blogs.ua.es/copla/files/2009/09/openoffice-logo.png


2. Compartir un arxiu

Aquestos arxius, es poden compartir d'una forma senzilla amb els col·laboradors dels arxius. Per poder fer-lo, dins del arxiu, a la barra de ferramentes li donarem a la opció "Compartir" a la part superior dreta i seleccionarem a qui volem enviar. El podem vore a aquesta foto en roig: 

Imatge 3


3. Crear comentaris

Aquesta opció és interessant ja que ens permet comunicar-nos dins del arxiu. Es troba al costat de l'opció compartir i permet crear un comentari en el text. 
És útil alhora de la coordinació dins del grup i per a que, en el cas de lliurar la pràctica, el professor tinga més comoditat de posar propostes de millora i una valoració tant qualitativa com quantitativa. 

 El podem vore a la imatge anterior al requadre de color verd.



4. Arxiu

A aquesta opció són moltes les accions que podem realitzar des de la pestanya d'arxiu. Algunes d'elles són:

Imatge 4


1. determinar el tamany de la pàgina.

2. veure l'historial de revisió: Vore totes les revisions i modificacions que s'han fet al document tant teues com de qualsevol usuari col·laborador. 

3. Passar el format del document des de .doc, per exemple, a format pdf.
pujar un arxiu.

4. Imprimir el document.

5. Compartir: li envia l'arxiu al usuari que seleccionem. És un altra forma de compartir l'arxiu, explicat avans. 








5. Presentacions. 


1. Punxem a Crear i seleccionem "Presentació" (Imatge 2)

2. Triem el tipus de presentació i ja podem treballar aquest format d'arxiu d'igual manera que una presentació de power point a Microsoft Office, per exemple. 

3. Aquest arxiu també es pot compartir igualment que tots els arxius capaç de fer Google Docs. (Requadre verd Imatge 3)

4. Per publicar al nostre bloc aquesta presentació, hem de punxar a la pestanya de "Archiu",  " publicar a la web" i iniciar la publicació. Ens ixirà aquesta finestra: 



 Copiem aquest codi i ho pegue en l'entrada del nostre blog en la pestanya HTML (barra de ferramentes, a laesquerra). Al codi copiat podem canviar l'aparença de la presentació canviant els valors del codi per l'amplària i l'altura que vull on posa width i height. 






6. Crear un formulari o enquesta

   Podem crear un formulari o enquesta fàcilment i més accesible i amb més difussió que d'una forma tradicional. Per crear aquest document, punxem "Crear" i seleccionem "formulari". Després, ja podem seleccionar quin tipus de pregunta volem, títol de la pregunta, ajuda, i les opcions que volem ficar dins de la pregunta. Amb la opció baix d'aquesta pregunta el botó "afegir element" podem incloure més preguntes amb las que confeccionarem, según la finalitat d'aquest, un tipus o un altre de formulari.



   Arriba d'aquesta finestra, tenim la opció de posar una barra de progrés per que el enquestat sàpiga què li falta per completar-la.




 Una altra eina interessant és la selecció a la barra de ferramentes de la opció "seleccionar destí de les respostes" on podem crear amb les dades resultants del formulari un document d'Excel on podem fer més fàcilment el estudi de les dades. 






7. Comentaris i conclusions

   Tota aquesta eina, és interessant per poder emprar-la a la nostra tasca docent, perquè cada vegada més, els alumnes fen ús de les TIC per fer treballs i el·laborar qualsevol tipus de document al que, fins ara, teniem que posar-nos d'acord per fer-los tots junts i altres problemes i, amb aquesta eina, ja no és cap problema fer treballs en grup on, a més de treballar l'ús de les TIC i crear un bon ús de les noves tecnologíes com una ferramenta de treball a la que poden veure millorades les seues capacitats socials, acadèmiques i personals. 

   Alguns dels enllaços per a ampliar coneiximents sobre aquest tema són:

10 usos de Google Drive en Educació

Google Drive. Com usar-lo a l'aula i comparativa amb DropBox







No hay comentarios:

Publicar un comentario